roze-appelmoes

Roze appelmoes

Roze appelmoes van appels met roze vruchtvlees, wie had dat gedacht?!

Een nieuw appelras produceert appels waarvan het vruchtvlees van nature een roze kleur heeft.

Roze appelmoes is niet geheel nieuw: ook van nostalgische sterappeltjes was het al mogelijk om roze / rode appelmoes te maken. De roze kleur verkreeg je dan door de rode schil mee te koken tot moes; het vruchtvlees van sterappels zelf is gewoon wit.

Roze appelmoes is nog niet verkrijgbaar in de winkel, maar leuk om zelf te maken. De bereiding van roze appelmoes is hetzelfde als van gewone appelmoes: klokhuis verwijderen, appels schillen en in een pan tot moes koken. Naar smaak suiker en/of kaneel toevoegen. Wat citroensap toevoegen werkt als natuurlijk conserveermiddel. Wie appelmoes ‘met stukjes’ wil, kookt de appels niet helemaal tot moes. Wie juist een gladde appelmoes wil, laat de appelmoes wat langer koken en kan de moes nog even zeven.

Tip: Dompel de appels na het schillen direct in een pan water met wat citroensap, om bruinverkleuring (oxidatie) van de appelstukjes tegen te gaan. Giet het water af voordat je de appels tot moes kookt.

Roze Appel-Kweeperenmoes

Heb je geen appels met roze vruchtvlees ter beschikking? Weet dan dat je ook heerlijke roze appel-kweeperen-moes kunt maken. Gebruik daarvoor kweeperen in plaats van gewone peren en volg dit recept voor appel-perenmoes. Vrijwel alle kweeperen krijgen tijdens het koken een roze kleur; je hebt daarvoor geen ‘perenrood’ nodig zoals bij gewone stoofperen. Kweeperen hebben een veel diepere smaak dan gewone stoofperen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog: Grassprietjes

Gerelateerde Berichten

Roze appelmoes

Roze appelmoes van appels met roze vruchtvlees, wie had dat gedacht?! Een nieuw appelras produceert appels waarvan het vruchtvlees van nature een roze kleur heeft.

Lees meer... »
× How can I help you?