Rabarber van Den Delft

Verkoop Rabarber

Het oogstseizoen voor verse rabarber stopt op 15 juni; U kunt daarna nog wel limited edition kant-en-klare rabarber kopen.
Tip: Schrijft u zich alvast in voor de Rabarber Alert. Dan bent u als eerste op de hoogte wanneer het volgende seizoen verse rabarber begint.
Tip: Als u interesse heeft in kant-en-klare rabarber kunt u dat hieronder aangeven.

Kant-en-klare Rabarber

Het oogstseizoen voor verse rabarber is over, maar u kunt nog steeds genieten van rabarber.
Wij hebben limited edition kant-en-klare rabarber.
Lekker fris tijdens een warme zomerse dag!
Interesse

Rabarber Alert

Het oogstseizoen voor verse rabarber is over, maar u kunt nog steeds genieten van rabarber. Schrijf u in voor onze Rabarber Alert zodat u op de hoogte bent wanneer onze rabarberverkoop weer begint.
Alert

Rond Koningsdag begint het seizoen ‘Lentestaafjes’ of (goudeerlijke) ‘Goudstaafjes’.
Lees in de rubriek rabarber alles over de teelt, recepten en evenementen van rabarber.

Rabarber van Den Delft

Vanaf Koningsdag zijn ze er weer: verse Lentestaafjes oftewel rabarber. Óf je houdt ervan, óf je moet er nog van gaan houden. Want onze rabarber is écht lekker de lekkerste.

Rabarber van Den Delft is verse, biologische rabarber, verkrijgbaar vanaf Koningsdag / Koninginnedag gedurende ca 6 weken. Een natuurlijk seizoensproduct, lokaal en biologisch geteeld. De lekkerste rabarber in regio Delft en Midden Delfland. .

 

Rabarber van Den Delft Youtube

Farms Around heeft een video gemaakt over de Rabarber van Den Delft. Bekijk de video van Farms Around.

Rabarber van Den Delft op Instagram

Farms Around was op bezoek bij Den Delft om Rabarber te kopen. Bekijk de post van Farms Around op Instagram

Waarom Rabarber van Den Delft

Den Delft heeft dagverse rabarber zo van het land op uw bord. Klanten van Den Delft zeggen dat onze rabarber lekkerder is dan die vanuit de supermarkt.

De voordelen van rabarber van Den Delft:

 • De lekkerste smaak in de regio
 • Zuiver natuurproduct
 • Biologisch geteeld
 • Seizoensproduct
 • Lokaal dus dagvers

Dagvers

Lekkerder dan in de supermarkt

Minder suiker nodig

Seizoensproduct

Kooktips

 • Kook rabarber altijd in een stalen of geëmailleerde pan. Aluminium hulpmiddelen (pannen, messen of zeven) zijn ongeschikt: als de zuren uit de rabarber met aluminium in contact komen, kan het gerecht een onaangename bijsmaak krijgen.
 • Als u een paar bramen meekookt, krijgt u een mooier kleurtje.
 • Caloriearm dieet? Vervang suiker door een kunstmatige zoetstof!
 • Als u de suiker pas toevoegt na het koken, dan is de kooktijd korter en heeft u minder suiker nodig.
 • Verse rabarber kunt u het beste in mei kopen. Als u een deel invriest kunt u er jaarrond van genieten.
 • Het blad van rabarber is NIET geschikt voor consumptie. (Ook niet voor huisdieren.)

Rabarber Seizoen

Rabarberstelen van Den Delft staan bekend als de lekkerste rabarber in Zuid-Holland. Biologisch geteeld. Geoogst volgens de seizoenen. Dagvers verkrijgbaar voor particulier en restaurant. In vollegrond beginnen pollen rabarber rond februari (beetje weersafhankelijk) stilletjes met uitlopen. Eerste teken van leven is het zwellen van de ‘neuzen’ van een pol rabarber . Met een voorjaarszonnetje en af en toe een regenbuitje groeit het gewas zo snel als kool. De energie voor deze groeispurt haalt de plant uit reservestoffen in z’n verdikte wortels. Tegen eind april hebben de planten een flinke bladmassa gevormd en kan de oogst van rabarberstelen beginnen.
De oogstperiode duurt uiterlijk tot de langste dag (21 juni) of ‘zolang de voorraad strekt’.

Bloemstelen op rabarberplanten worden in vroeg stadium weggebroken. De groei en ontwikkeling van bloemen en zaden kost namelijk veel zonne-energie, wat ten koste gaat van productie en smaak van de rabarberstelen.

Rabarberstelen die in juli of daarna groeien, blijven op de plant staan en worden niet geoogst. Dat lijkt misschien zonde, maar is het niet. Ze zijn bedoeld om de plant gelegenheid te geven weer reserves op te bouwen voor het volgende jaar. De grote bladeren vangen veel zonlicht op en slaan deze energie eerst op in de bladschijf en bladsteel. In het najaar, wanneer de plant bovengronds afsterft, trekt de plant de energie uit het blad en slaat deze in de vorm van zetmeel op in de wortels. De rabarberpol heeft dan na de winterrust voldoende energie en voeding paraat om in het voorjaar weer rap uit te lopen.

Deze cyclus herhaalt zich ieder jaar opnieuw.

Rabarber Oogst

Verkoop rabarber van vollegrond. Rabarberstelen van Den Delft staan bekend als de lekkerste rabarber in Zuid-Holland. Biologisch geteeld. Geoogst volgens de seizoenen. Dagvers te koop voor particulier en restaurant. Het oogsten van rabarberstelen gebeurt vroeg in de ochtend, als de dauw nog op het blad zit. De rabarberstelen worden met de hand ‘met een lichte draai en een rukje’ van de plant getrokken. Enige voorzichtigheid is geboden om de stelen niet te breken. De bladschijf wordt direct van de steel gesneden, anders wordt de rabarbersteel al snel slap door het grote verdampend oppervlak van de bladschijf. Tot slot worden vliezen aan de basis van de stelen verwijderd.

Noot: Snij een rabarbersteel in uw eigen moestuin nooit met een mes van de plant: het achterblijvende stuk stengel op de plant kan dan gaan inrotten, waardoor in het ergste geval de hele plant te gronde gaat.

Verse rabarberstelen zijn stevig en licht glanzend.

Veel gestelde vragen

Veel mensen hebben ooit in hun jeugdjaren rabarber gegeten, daar een nare ervaring mee opgedaan, en het vervolgens nooit meer aangeraakt en geprobeerd. Daar tegenover staat een groep van fijnproevers die juist heel enthousiast zijn over rabarber: ‘stamgasten’ bij wie rabarber wekelijks of dagelijks op tafel komt.

Het verschil tussen de ‘stamgast’ en de ‘nog-niet-wetende’ is dat de eerste weet waar hij goede rabarber koopt, weet hoe hij rabarber (niet) moet bereiden en een keer een goed recept heeft uitgeprobeerd. Het is ook mogelijk dat uw smaakpapillen zich nog moesten ontwikkelen en rabarber daarom op latere leeftijd lekkerder smaakt.

Kortom: alle reden om rabarber eens uit te proberen. (Kleine moeite!)

Rabarber Evenementen

Ze bestaan: evenementen met rabarber in de hoofdrol. Vol activiteiten: proeverijen (van taarten, jams, chutneys, cakes etc), kookdemonstraties, spelletjes, boerenmarkt, levend theater, muziek en optredens, verkoop & voorlichting. Kortom: vertier en plezier voor jong en oud. Hieronder volgen de voornaamste rabarberfestivals.

 

Rabarber Evenementen

Video afspelen

Rhubarb Festival Wakefield

Driedaags evenement in Februari. Gehouden in het hart van de Rhubarb Triangle. Trekt ongveer 100.000 bezoekers

Video afspelen

Rabarber Festival Aledo

Aledo, Illinois, Verenigde Staten Tweedaags evenement in mei. Sinds 1991. Elk jaar meer dan 3.000 ambachtelijke taarten te koop.

Video afspelen

Rabarber Festival Kitchen Kettle Village

Intercourse, Pennsylvania, Verenigde Staten. Tweedaags evenement in mei. Sinds 1983.

Video afspelen

Sumner Down Rhubarb Festival

Tweedaags evenement in juli.