Fauna

Fauna van Den Delft:
Een bonte Dierentuin

Tussen de beplanting van Den Delft vliegt, fladdert, hupt en struint een bonte verzameling aan fauna. Al met al herbergt Den Delft een kleine dierentuin, van vogels en zoogdieren (egel) tot amfibiën (salamander) en waterdieren. Vogelhuisjes, bijenhotel en egelkast zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelen.

Waterdieren

reptile, nature, animal
Salamander

De slootjes bij Den Delft zijn vol met leven. Ook zijn er salamanders die zich hier prima thuis voelen en die regelmatig een bezoek aan Den Delft brengen.

Insecten

Vlinders

De vele bloemen van Den Delft trekken veel vlinders aan.

Bijen

Bij Den Delft voelen de bijen zich ook thuis door de vele bloemen. Het is een gezellig gezoem rond Den Delft.

Vogels

tit, songbird, small bird
Koolmezen

Ook heeft Den Delft Koolmezen in de tuin. Door dat de tuin beschut is hebben de Koolmezen goede verstop plekjes waar niemand ze stoort.

male, house sparrow, sparrow
Huismussen

Bij Den Delft voelen de Huismussen zich ook erg thuis in onze zelf gebouwde mussenflat. Jaarlijks bezoeken ze ons weer en broeden ze hun jongen uit in onze mussenflat. Wilt u zelf ook een mussenflat bouwen en genieten van deze vogeltjes? Dat kan in ons artikel 'Mussenflat weer bewoond' geven wij instructies hoe je dit kan doen.

jay, bird, woodland
Vlaamse Gaai

Ook heeft Den Delft een Vlaamse gaai die vaak op bezoek komt.

Micro Zoo

De plantaardige diversiteit trekt een micro-zoo van insecten aan. Die op hun beurt weer een dierentuin van ander leven aantrekt.

Al met al is Den Delft een buitengewone buitenplaats.

Bekijk ook onze galerij om een indruk te krijgen van Den Delft.

Neem contact op

error: Content is protected !!
X