Natuureducatie

Natuureducatie voor scholen

Natuureducatie Delft is van elementair belang voor de groei & ontwikkeling van een kind. In contact met de natuur leren kinderen spelenderwijs samenwerken, creatief denken, creëren, en doen ze sociale vaardigheden en leerzame ervaringen op die ze anders zouden missen.

Den Delft organiseert natuureducatie in regio Delft. Den Delft heeft agrarische wortels en een boeiende plantenverzameling en is daarmee de perfecte partner om natuurervaringen door te geven.

U bent waarschijnlijk vergeten dat u als kind uw eerste vlinder zag, met een hengel uw eerste vis ving, of een hut bouwde in het bos. En toch weet u gewoon dat dat een euforisch moment geweest moet zijn. U bent het zich waarschijnlijk niet zo bewust, maar zulke lyrische ervaringen zijn van essentieel belang geweest om te worden wie u nu bent. Kinderen van de huidige generatie krijgen steeds minder kansen om zelf, eigenhandig, ook zulke ervaringen op te doen. Onze leefomgeving en leefwijze wordt namelijk steeds meer gereguleerd en in rechte banen geleid.

Onze Lespakketten

Wij verzorgen graag lespakketten natuureducatie voor scholen en onderwijs doeleinden. Graag denken we met u mee om een educatief programma samen te stellen dat afgestemd is op de lesstof op school. Contacteer ons om te informeren naar de mogelijkheden.

Lees meer over het belang van natuureducatie in het artikel Moeder Natuur als Leermeester.

bee, insect, honey bee
Natuurfotografie

Den Delft heeft een grote variëteit aan bloemen en planten. Dit is de reden waarom Den Delft de perfecte plek is voor natuurfotografie.

Tekenen & Schilderen

Den Delft heeft een speciale collectie bloemen en planten die inspiratie bieden voor tekenaars en schilders.

planting, environment, nature
Tuinieren

Tuinieren in de buitenlucht is een gezonde, ontspannen en sociale bezigheid. Tuinieren houdt je kwiek en onder de mensen en omdat planten continu groeien is er het hele groeiseizoen iets te doen, te zien en te beleven.

Waarom Natuureducatie bij Den Delft?

Den Delft is een grote buitenplaats met een grote variëteit aan bloemen en planten. Den Delft biedt lesmateriaal aan scholen in:

Neem Contact op

error: Content is protected !!
X