Natuureducatie Delft voor scholen en onderwijs

Natuureducatie Delft is van elementair belang voor de groei & ontwikkeling van een kind. In contact met de natuur leren kinderen spelenderwijs samenwerken, creatief denken, creëren, en doen ze sociale vaardigheden en leerzame ervaringen op die ze anders zouden missen.
Den Delft organiseert natuureducatie in regio Delft. Den Delft heeft agrarische wortels en een boeiende plantenverzameling en is daarmee de perfecte partner om natuurervaringen door te geven.

U bent waarschijnlijk vergeten dat u als kind uw eerste vlinder zag, met een hengel uw eerste vis ving, of een hut bouwde in het bos. En toch weet u gewoon dat dat een euforisch moment geweest moet zijn. U bent het zich waarschijnlijk niet zo bewust, maar zulke lyrische ervaringen zijn van essentieel belang geweest om te worden wie u nu bent. Kinderen van de huidige generatie krijgen steeds minder kansen om zelf, eigenhandig, ook zulke ervaringen op te doen. Onze leefomgeving en leefwijze wordt namelijk steeds meer gereguleerd en in rechte banen geleid.

Lespakketten natuureducatie Delft

Wij verzorgen graag lespakketten natuureducatie voor scholen en onderwijs doeleinden. Graag denken we met u mee om een educatief programma samen te stellen dat afgestemd is op de lesstof op school. Contacteer ons om te informeren naar de mogelijkheden.

Lees meer over het belang van natuureducatie in het artikel Moeder Natuur als Leermeester.

Aanmelden voor natuureducatie

Aanmeld formulier Activiteiten
Name
Name
Eerste
Last
Kies uw activiteit

Onze andere activiteiten

Natuurfotografie

Den Delft heeft keur aan verschillende planten en bloemen. Tot in het late najaar bloeien bij Den Delft de planten die met zorg zijn uitgezocht.  Den Delft leent zich daarom uitstekend voor natuurfotografie.

Tekenen & Schilderen

Den Delft heeft een bijzondere verzameling aan bloemen en planten die als inspiratie kunnen dienen voor kunstenaars.

Pompoen Workshop

Den Delft organiseert in het najaar pompoenworkshops voor jong en oud. Bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop door.

Tuinieren

Tuinieren in de buitenlucht is een gezonde, ontspannen en sociale bezigheid. Bij het Gilde KiVive biedt Den Delft aan een selecte groep vrijwilligers de mogelijkheid om Den Delft mooi te maken én te houden.

× How can I help you?